לשאלות ומידע על מגוון הקורסים והסדנאות שלנו, התקשרו: 077-8040591 ונשמח לעזור. ליצירת קשר דרך פייסבוק מסנג׳ר לחצו כאן

צילום טיולים

טיפים לצילום טיולים

רועי גליץ
להרשמה ופרטים נוספים, צרו איתנו קשר בטלפון 0774090280 או צרו קשר דרך הטופס למטה, ואנו נחזור אליכם בהקדם.

טיול הוא הזמן בו מיומנות הצילום שלנו באה לידי ביטוי, משפיעה על חווית הטיול וכמובן משאירה זיכרונות מדהימים לכל החיים, אבל איך אנחנו יכולים להוציא את המקסימום מהמצלמה ומעצמנו בטיול שכזה על כל האילוצים שלו?

אחרי עשרות טיולי צילום בעולם, אני אפרוס בפניכם את הדברים הכי חשובים שיהפכו את הטיול מחוויה של פספוס לחוויה של צילום.

מחקר והכנה מוקדמת

לפני שאנחנו יוצאים לדרך, תיכנסו לאינטרנט ותיקראו כמה שיותר על היעד, בצורה זו תלמדו כיצד להתאים את הצילומים שלכם ולמה לצפות. בשלב הבא, מומלץ לחפש צילומים מאותם המקומות כדי ללמוד ממי שכבר היה שם קודם כיצד ובאיזה זוויות מומלץ לגשת לנושאים המצולמים. אתרים כמו www.trekearth.comwww.flickr.comwww.panoramio.com ואחרים נותנים לכם את היכולת להציץ וללמוד.

image001

איזה ציוד לקחת?

התשובה הכי נכונה היא "הכל". הרבה מטיילים מתלבטים האם לקחת את המצלמה החדשה והטובה שלהם לטיול ופוחדים לקחת עקב סיבות שונות (ראו סעיף 8). התשובה הנכונה היא כמובן, לקחת את הציוד ולא לפחד. כשאתם מתלבטים לגבי המשקל, הפתרון הוא גם לקחת את הכל, מקסימום תשאירו חלק מהציוד במלון. הרי בדיוק בשביל זה רכשתם את המצלמה שלכם, מי יודע מתי תחזרו לאותו היעד (אם בכלל) והצילומים שתחזרו משם יהיו שווים את הכל. מרפי, אשר רוב המחקרים שלו מבוססים עליי, אמר שדווקא את העדשה שהכי תרצו איתכם – אותה תשאירו בארץ.

image002

התמודדות עם אילוצים

אחד הדברים שהכי מאפיינים טיולים הם האילוצים: לוחות זמנים, מזג אוויר, שותפים לטיול, חגים מקומיים ועוד. תשתדלו להכיר את כל האילוצים מראש כדי שתוכלו להיערך להם ובמידת הצורך תשמרו על גמישות ועל ראש פתוח כדי להמשיך הלאה. הפכו כל אילוץ להזדמנות: אם יורד גשם – צלמו אנשים רצים בגשם, השתקפויות ונוף דרמטי; אם השותפים לטיול חסרי סבלנות – גייסו אותם לטובתכם, שידגמנו לכם, שיעזרו לכם לאתר צילומים טובים וכו'; אם יש חגים מקומיים והכל סגור – צלמו את המקומיים ואת מאפייני החג.

 image003

אנשים – לצלם או לא לצלם?

בדרך כלל צילום אנשים ופורטרטים יוצרים את הפריימים הכי מעניינים בטיול. כמובן שההמלצה היא לצלם אנשים ולא להתבייש, אבל להכיר את התרבות המקומית והתגובות בנושא לפני הצילום. יש תרבויות שבהם מאוד נהנים להצטלם ומפרגנים ויש מקומות שבהם ירימו עליכם גרזן, יש מקומות שבהם ירדפו אחריכם כדי שתצלמו אותם ויש מקומות שבהם ירדפו אחריכם בדרישה לכמה דולרים על הצילום שהגנבתם.

image004

נופים וטבע

כשדיברנו על צילום אנשים בסעיף הקודם, היו כמה סימני שאלה של "האם?", בצילומי נוף וטבע כמובן שהשאלה היא "כיצד?". אז ישנן כמה טכניקות מאוד פשוטות של התמודדות עם צילומים מהסוג הזה ואני מאוד ממליץ לכם לקרוא את הטיפים לצילום נוף וטיפים לצילום טבע כדי להרחיב את הידיעות שלכם בנושא.

image005

שמירה על התמונות

בעולם הדיגיטלי של ימינו, בו אנחנו מצלמים אלפים רבים של תמונות בכל טיול, השאלה הכי נפוצה היא "איך אתם שומרים את התמונות?". בעבר היה נהוג לצרוב את התמונות על CD או על DVD (היכן שניתן למצוא), אבל בתקופה הנוכחית בה כרטיס זיכרון ממוצע הוא 8GB ואפילו 16GB, כמובן ש-CD ואפילו ה-DVD כבר מאבדים קצת מהאפקטיביות. ההמלצה שלי היא להסתובב עם נטבוק קל (בערך 1 ק"ג) וזול (בערך 1500 ש"ח) אשר ישמש לפרוק את התמונות ואפילו למיון ראשוני. ישנם פתרונות אחרים כמו להסתובב עם הרבה מאוד כרטיסי זיכרון, לקחת הארד דיסק נייד ולפרוק אליו את התמונות ואפילו אולי תסתדרו עם צריבה על דיסקים, אבל הפתרון הנוח ביותר הוא עדיין הנטבוק.

שיתוף

בעולם בו ישנם יחסי חשיפה/עקיבה מורכבים וחופשיים, הרי זה נהוג לשתף את החוויות מהטיול עם החברים. העלאת צילומים וחוויות לאלבום בפייסבוק יאפשר לכם גם לעדכן את החברים והמשפחה בהתקדמות הטיול וגם להוציא לכולם את העיניים ולשתף בחוויות שלכם. כמובן שצריך לקוות שיהיה אינטרנט זמין היכן שאתם נמצאים.

image007

חששות ופחדים

לדעתי, טיול וחששות הולכים ביחד עוד מלפני זמנו של מרקו פולו ואפילו לפני הטרקר הראשון – אברהם אבינו. חששות החל מפחדים אישיים (מה יקרה לי?) ועד לפחדים על הציוד היקר שלנו (מה יקרה למצלמה???). מומלץ מאוד לעשות ביטוח רציני לכם ולציוד הצילום לפני הנסיעה כדי שגם אם תקרה תאונה או שישדדו אתכם, כל הציוד מכוסה ותוכלו מאוד מהר ובקלות לקנות ציוד חדש במקומו. בסופו של דבר, חבל יהיה לוותר על הצילומים הכי טובים שלכם בגלל חששות שיכולים להיפתר.

image008

הקפדה על הכללים של הצילום

אחד הדברים שהכי יכולים לתסתכל כל אחד זה לחזור הביתה ולראות אוסף של צילומים מטושטשים, או אפילו סתם צילומים מתסכלים שלא מעבירים את העוצמה של הטיול. הקפידו על טכניקת הצילום הנכונה (צמצםתריס ו-ISO), השתדלו ליצור קומפוזיציות מעניינות, שמרו את הצילומים שלכם באיכות הכי גבוהה (רצוי RAW) כדי שתוכלו להפיק מהם את המקסימום אחר כך ולא לשכוח להקפיד לנקות את המצלמה ואת העדשה, אחרת אף אחד מהטיפים שציינתי כאן לא יעזור לכם. כמובן שקורס צילום לפני הטיול ייתן לכם את ההזדמנות ללמוד, לתרגל ולהתכונן לקראת החוויה אותה תעברו והצילומים שלכם יהיו משודרגים בכמה רמות מעל.

middle

שבירת הכללים

כשאתם מצלמים מקומות מתויירים, תנסו לגוון וליצור צילומים חדשים ומעניינים של אותן הסצינות הרגילות והשחוקות לעייפה. תפתחו את הראש ואת הפינה היצירתית שלכם ותנסו ליצור משהו חדש מהקיים. זה יכול להיות זווית מעניינת, שילוב של כמה אלמנטים באותם התמונה בצורה חדשה, השתקפויות ובעצם כל דבר שעולה בראשכם. במקרה הזה – אין כללים.

image010


אז כפי שציינתי בתחילת הכתבה, כל טיול מלא חששות, לחץ וציפיות. ההשקעה הכספית בטיול היא עצומה, הזמן שאתם בטיול בדרך כלל קצר ולא יחזור על עצמו והסצינות שתחוו הן אדירות בעוצמתן. אמנם אלו רק עשרה טיפים מתוך המון נוספים, אבל זו בהחלט ההתחלה ליצירת זיכרונות וצילומים שיישארו איתכם לכל החיים. יש שאלות? מוזמנים לעמוד הפייסבוק שלנו ולשאול, אנחנו מבטיחים לענות.

שלכם,
רועי גליץ

דילוג לתוכן