המון זמן אנחנו חושבים על לצאת לטייל עם מצלמה שלא תכביד עלינו בתיק מלא ציוד ומשקל מיותר! הפעם עשינו זאת עם מצלמת מסדרת Lumix של פנסוניק וזו ה Lumix GX8
מה זה מצלמה חסרת מראה אתם ודאי שואלים: ובכן מצלמה חסרת
מראה (mirrorless camera באנגלית) היא מצלמה אשר חסר לה רכיב המראה שמוכר לנו מעולם הDSLR. ההבדל המהותי כאן הוא שבמצלמות אלו אין צורך בפריזמה הגדולה שיושבת בגוף ומקרינה את התמונה לעינית האופטית. במירורלס יש קיצור דרך כאשר התמונה מוקרנת ישירות למסך ללא מעקף עם חיסכון עצום בנפח וגודל המצלמה. זה ממש לא מדע טילים וגם לא מפתיע שחברת פנסוניק שבאה מעולם האלקטרוניקה בנתה לראשונה את הקונספט. אלו היו באמת חברות פנסוניק ואולימפוס ששילבו כוחות ב2009 בכדי ליצור את מצלמת המירורלס הראשונה ומאז כל החברות שמוכרות לנו היום נכנסו לתחום. לפורמט החדש הזה קראו מיקרו 3/4 והפורמט הזה אפשר איכות תמונה גבוהה, מערכת עם עדשות מתחלפות יחד עם קלות ומהירות תפעול. לכן אנו בחרנו במאמר זה לסקר את מצלמת המיקרו 3/4- פנסוניק
קצת על המפרט של המצלמה:
חיישן: מיקרו 4/3 חדש ברזולוציה של 20 מגה פיקסל (הרזולוציה הגבוה ביותר לחיישן בגודל זה עד כה).
רגישות: 100-25,600 ISO.
תריס: 1/8000 שנייה באופציית תריס מכאני והרחבה -1/16,000 עם תריס דיגיטלי.
עינית: דיגיטלית בעלת אפשרות הטיה כלפי מעלה ברזולוציה של 2.7 מליון נקודות.
מסך: מגע, 3 אינצ׳ OLED.
וידאו: 4K ב-24p או 30p (עם 1080p עד 60p).
סוללה: כ-340 תמונות בין הטענות.
מהירות פריימים לשנייה: 8 תמונות בשנייה
קישוריות: WIFI/NFC.
משקל: 487 גרם.
מבנה: עמיד למים/אבק, גריפ מוגדל ומבנה כללי גדול יותר מדגמים קודמים בסדרת ה-GX.
המטרה שלנו מהסקירה הייתה להתרשם קודם כל מהמצלמה, מיכולתה, פשטות ההפעלה, ואיכות הקבצים. אנו לא נדבר על כל עדשה בנפרד אלא על הכל כמכלול. נתחיל בזה וכמו שכבר הזכרנו, כל המערכת עצמה קלה מאוד מלשון כמעט ולא שוקלת. המצלמה עצמה נוחה ביד ונותנת הרגשה של מצלמה מקצועית. מכיוון שאין לה מראה סטנדרטי היא ישר מושכת צומת לב בכל מקום שתיהיו ובקטע טוב כמובן. המבנה והנדסת האנוש מאפשר להגיע לכל המצבים השונים בקלות ובמהירות אך יש להתרגל למי שמגיע ממערכות שונות כמו בכל מעבר למצלמה חדשה. מסך המגע הוא תענוג של ממש וממכר מאוד לעבוד רק איתו במקום הכפתורים השונים שמפוזרים מסביב. לֹא מובן למה הטכנולוגיה הזו לא קיימת כיום בכל המצלמות, כנראה שכפתורים פיזיים עדיין סקסיים בעיני המפתחים.
טוב לעניינו: גודל החיישן של ה GX-8 הוא 20 מגה פיקסל מה שמאפשר לנו להוציא תמונות בגודל של 5184×3888, די ויותר לצרכים של רוב הצלמים היום. צריך לזכור שזה עדיין גודל חיישן עצום למצלמות מירורלס מיקר 3/4. איכות התמונה גם לא מאכזבת כלל אך אחד הדברים הראשונים שבולטים לרעה הוא נושא רגישות הISO. למרות שעל הנייר ניתן להגיע ISO 25,600 לא מומלץ לעבור את ה800 מכיוון שכבר בפרמטרים הללו מתקבל המון רעש וגרעון. אלא אם צילמתם בסדטודיו או בתנאי תאורה אופטימלים תראו קצת יותר גרעון בפריים ויש כמובן מקומות וסיטואציות שזה יסב יחודיות לתמונה אבל הצלמים המקצוענים שבינינו שרוצים לראות תמונה חלקה לגמרי אולי יתאכזבו כאן מעט. בכלליות אם אתם מהצלמים הללו שמחפשים להגדיל כל פיקסל ל100% ולבחון אותו מקרוב, לא תקבלו את אותם תוצאות לעומת מצלמות DSLR מקצועיות כאשר הדבר מאוד תלוי גם באופטיקה שאנו משתמשים ולא רק במצלמה.
אחד הפיצ׳רים היותר מדליקים של המצלמה הוא הוא עבודת הwireless ושלט למצלמה ששולט בה דרך אפליקציית הטלפון לאנדרויד ואייפון. זהו גימיק חמוד שכעט נעשה בהרבה מחברות המצלמות ויכול להקל המון על משתמש כאשר אתם לא ליד המצלמה. עוד פיצ׳ר חמוד מאוד הוא אפשרות בחירה בין 22 מצבי צילום ואפקטים כגון Cross Process effect, Toy Pop, Dynamic Mono ועוד, כאשר אותו דבר נעשה גם במצב הוידאו. בנוסף יש לנו אפשרות timelapse פנימי או יצירת וידאו באפקט עולם מיניאטורי עד רזולוציית 4K.
המצלמה מאפשרת לנו לצלם במהירויות פריימים של 2FPS עד למהירות פסיכים של 40FPS ל3 שניות ב120 פריימים, למי שצריך את מצבי הספורט הקיצוניים!! במבחן פשוט עם 4-5 פריימים בשניה המצלמה לא אכזבה כאשר 80% מהתמונות היו בפוקוס.
העדשות שמתאימות למצלמה הן ממגוון רחב של אוכלוסיית הסטנדרט מיקרו 3/4 מבית פנסוניק ואולימפוס. הטווח עשיר לא כמו בשאר מערכות המירורלס כשיש לנו כ2-3 אלטרנטיבות בכל אורך מוקד נדרש.
בשביל הסקירה החלטנו לצאת ללונדון הצבעונית ממשת בתחילת האביב. אווירה טובה, תרבות, היסטוריה, מלכה בת 90, fish&chips ואנשים צבעוניים, מה כבר יכול להשתבש?
יחד עם המצלמה לקחנו 4 עדשות שונות, 35-100 מ״מ, 7-14 מ״מ, 45 מ״מ מאקרו, ו42.5 מ״מ f/1.2.
שימו לב שגודל הקרופ כאן הוא X2 לכן 35-100 מ״מ היא בדיוק כמו 70-200 מ״מ המוכרת לנו וכן הלאה. מה שעוד יותר מפתיע כאן הוא שכל הציוד הזה יחד לא מגיע לרבע מהמשקל של ה-DSLR שלנו יחד עם 2 עדשות. כבר אמרנו שאנחנו רצינו לצאת לחו״ל עם כמה שפחות משקל נכון?
רוצים לצלם פנורמה? תחברו הכל במצלמה ולא בפוטושופ. כמו ברוב מצלמות הקומפקטיות היום מבקשים להקל על המשתמש ולא להכביד כאשר ניתן לחבר פנורמות מדהימות תוך כדי צילום עד 360 מעלות! זה עניין שדורש קצת תרגול אך המצלמה עושה עבודה מדהימה בתפירה של הפריימים עם כמה שפחות גליצ׳ים אם אין לכם עצמים בתנועה כמו אנשים/בעלי חיים בפריים.
פנסוניק לא השאירו כמעט קצוות פתוחים והמצלמה מצוידת Image Stabilisation בארבעה צירים מה שמאפשר לנו אפילו לצלם מהיד במהירויות הזויות של 1/10 באורכי מוקד של 12-35 מ״מ (שווה ל 24-70 מ״מ) ונותן לנו שקט נפשי בדאגה לפוקוס.
לסיכום: אנו מאוד ממליצים על האפשרות לרכוש מצמלת מירורלס שתתווסף לתיק הצילום שלכם. תמיד עדיף לצא לטיול בחו״ל או בארץ עם כמה שפחות משקל וזה מה שמצלמת המירורלס יודעת לתת באיכות לא פחות טובה ולפעמים אפילו עוקפת את המצלמות המקצועיות. בעתיד הקרוב אנו נראה מצלמות קטנות יותר באיכויות שעוד לא מוכרות לנו. מבחינת מחיר: גוף המצלמה כ900$ ועדשות המערכת נאות בין לגבי הLumix Gx-8 היא בהחלט לא אכזבה אותנו ואף הפתיעה באיכות, בפשטות ובנוחות. לטיול הבא שלכם אל תהססו, קחו מירורלס.
רוצים לדעת לצלם תמונות טובות יותר? מוזמנים להצטרף לאחד מהקורסים המדהימים שלנו בגליץ בית הספר לצילום, ולשדרג את הצילומים שלכם – 0774090280 או ללחוץ כאן – קורס צילום למתחילים
אנחנו צוות המדריכים של גליץ בית הספר לצילום ואנו מאמינים בהפצת הידע בצילום ובכך שכל אחד יכול ללמוד את סודות התמונה הטובה. אתם מוזמנים לעזור ולשתף עם חברים ואנחנו מאמינים שנפגוש אתכם אישית באחד הקורסים שלנו.
כל הזכויות על הטקסט והתמונות שמורות לגליץ, בית ספר לצילום. אין לעשות כל שימוש כל שימוש ללא אישור מראש ובכתב. תודה.