מהו השימוש שנעשה בגאומטריה בצילומי אדריכלות ואיך היא משרתת אותנו הצלמים?
שאלנו את נויה שילוני חביב, צלמת אדריכלות ועיצוב פנים, וגם מדריכת הקורס “צילום אדריכלות ועיצוב פנים” וזה מה שהיא משתפת:
1. הגאומטריה בהקשר לעולם הצילום היא תרגום החלל אותו אנו רואים ומצלמים למקבץ של צורות וקווים הנמצאים במסגרת הפריים.
2. סדר הצורות הגאומטריות בפריים מהווה מרכיב חשוב בקביעת הקומפוזיציה, והוא נקבע במדויק ובקפדנות ע"י חשיבה ותהליך יצירתי של צילום האדריכלות, אשר מטבעו הוא תהליך מוקפד ומחושב. היחס בין צורת הקירות, המבנה, חלונות, דלתות, ריהוט, חפצים, השתקפויות והאור מהווים את מכלול הגאומטריה.
3.ישנם בצילום אדריכלות חוקים והקפדה על קווי מתאר של בניין או חלל המתארגנים בקווים ישרים, ובפרספקטיבה ולכן הגיאומטריה של הצילום האדריכלי נקבעת וסובבת לפי כלל זה.
4.כדי לשלוט בגאומטריה המותאמת לצילום אדריכלות, הקפידו למקם ולייצב את המצלמה על חצובה ובצורה מקבילה לרצפה/ קרקע.
5. קיימת גאומטריה סימטרית, אלכסונית, מתכנסת, עמוסה או שקטה – כל אלו נקבעים בשטח בהתאם לנראות, לאופי החלל ולאופי הצילום אותו אנחנו רוצים להשיג. ניתן לשנות ולהטות את הגאומטריה של הפריים ע"י הזזת המצלמה ושינוי אורך העדשה או הזזת אלמנטים עצמם בצילום.
6. העריכה בצילום אדריכלי היא משמעותית מאד וגם בה ניתן לדייק את הנראות הגאומטרית הסופית של הצילום.
7. האור משמש גורם קריטי בהשפעתו על הגאומטריה בחלל, ולכן תמיד יש להתחשב בקרני השמש, בצורתן, בעוצמתן ובכיוון ממנו הן מגיעות.
סקרנים לגבי לימודי צילום אדריכלות? מצויין! יש לנו את הקורס המושלם עבורכם/ן! ☺️
נויה שילוני-חביב
צלמת אדריכלות ועיצוב פנים. "נקודת ההשקה בין עיצוב לצילום הוא בעיניי מפגש אמנותי. צילום אדריכלות הוא בשבילי אהבה גדולה. בכל מבט וזוית אני יוצקת שילוב בין העיצוב לאוירה, לאור, לרכות ולקומפוזיציה תוך הקפדה על דיוק טכני והגעה לפריים הרצוי."