אני לא חושב שיש מישהו מאיתנו שלא אוהב לאכול. יש כאלו שאפילו אוהבים לבשל ולאפות, ויש כאלו שאוהבים לצלם.
אני אשתדל להעניק לכם 10 טיפים הכי חשובים והכי פרקטיים כדי שתוכלו להוציא את הצילומים הכי טובים מהאוכל שלכם ובמאמר זה אני אגע אך ורק בצילומי אוכל טבעי ולא בגימיקים הכוללים החלפת גלידה בפירה, שימוש בנפט במקום סירופ שוקולד ומריחת לכה על מאכלים שונים למראה פוטוגני. רק טבעי.
לצלם מקרוב
אוכל מצטלם הכי טוב מקרוב, כשרואים את הטקסטורה וכמעט מריחים את הארומה. תרדו לגובה המנה, תשתמשו בעדשת מאקרו אם יש לכם כזו ותנסו ללכוד את האדים העולים מהמנה והברק המנצנץ מהרוטב.
זוויות צילום
כדאי לצלם את המנה מהגובה שהסועד רואה את המנה או מזוויות נמוכות יותר. צילום מזוויות גבוהות בדרך כלל פחות מרשים ויוצר מראה שטוח יותר.
עומק שדה רדוד
אחד הכלים הכי טובים שיש לצלם לבודד את הנושא וליצור הרגשה של עומק היא שימוש בעומק שדה רדוד, כלומר כשהנושא חד והרקע מטושטש. ניתן לעשות זאת באמצעות פתיחת צמצם, שימוש באורכי מוקד גדולים יותר ולהתקרב לנושא שלנו.
סטיילינג
זו אומנות בפני עצמה. סידור הרכיבים השונים במנה כך שישלימו אחד את השני, שימוש באביזרים כמו סכו"ם ומפיות כדי להשלים את המראה וכדומה. בסופו של דבר הסטיילינג יכול להקפיץ את הצילום כמה רמות כלפי מעלה.
תאורה מיוחדת
האור עושה את התמונה. שימוש בתאורה מיוחדת יכול להעניק חיים למנה שלנו, ליצור הרגשה תלת-מיימדית ולהעניק את הדגש המתאים לרכיבים החשובים. אם יש לכם פלאשים, תשתדלו ליצור תאורות צידיות ורכות מאוד כאשר ניתן להיעזר ברפלקטורים כדי לחזק את האפקט. אם אין לכם פלאשים, חלון יכול לעזור מאוד במקרים כאלו, אך יש להימנע מאור ישיר ורק תאורה רכה וצידית יחסית לסט.
קומפוזיציה
כמו בכל סוג של צילום, גם בצילום מזון כמובן שהקומפוזיציה היא החשובה ביותר. תזכרו את כללי הקומפוזיציה, תשחקו איתם ותנסו ליצור את המראה הטוב ביותר בתמונה. מומלץ לקרוא את המאמר בנושא קומפוזיציה לטיפים מעשיים.
לפעול במהירות
מאחר ואנחנו עוסקים באוכל, הסכנה העיקרית היא שמישהו יאכל אותו… וברצינות, אוכל לא תמיד נשאר אסתטי לאורך זמן (גלידה נמסה, רוטב מתייבש וכדומה) ולכן כדי לפעול במהירות ולצלם ביעילות.
לגוון ולחדש
כדאי להתבונן בצילומים של אוכל בספרים, מגזינים וכמובן באינטרנט. תלמדו את הזוויות הטובות ביותר, תנתחו את התאורה המעניינת ביותר ובסופו של דבר תנסו ליצור בעצמכם משהו חדש ומרתק ופחות להעתיק את מה שכבר עשו קודם.
תצלמו המון
כמו בכל סוג של צילום, עם התירגול בא התיאבון. ככל שתצלמו יותר, תצברו יותר נסיון ותדעו כבר מראש כיצד לגשת לצילום של המנה התורנית. כשאתם מצלמים מנה מסויימת, תנסו לצלם במגוון זויות ותשחקו עם הנתונים הטכניים כדי שלאחר מכן תוכלו לבחור את התצלום המנצח.
להנות
מי אמר שלא משחקים באוכל?! תנסו ליהנות תוך כדי וליצור את הפריימים המיוחדים שלכם. כמובן שמומלץ לשתף את התמונות שלכם לאחר מכן בפייסבוק או בפורומים השונים וכמובן שאנחנו נשמח גם כן לראות את התוצאות ולהזיל ריר 🙂
שלכם, רועי גליץ
כל הזכויות על הטקסט והתמונות שמורות לרועי גליץ. אין לעשות כל שימוש כל שימוש ללא אישור מראש ובכתב. תודה.