מזל שהגיע סוף השבוע ,שאפשר לשלוף את המצלמה מהתיק ולשחרר את האצבע המקליקה שלכם.
במאמר של היום הבאנו לכם 7 רעיונות לשיפור רציני בצילום במהלך סוף השבוע. אפשר ללכת על כולם ביחד, או רק על אחד, כך או כך מובטחות תמונות מעניינות וחדשות ולא פחות חשוב, בסוף התהליך, תיהיו צלמים טובים ומנוסים יותר.
הצבע האהוב עליכם
בחרו צבע ובנו סדרת צילומים שבהם שולט הצבע שבחרתם.אם יש לכם זמן נסו לעשות זאת על מספר צבעים בכמה מועדים. צמצום מבט מסוג זה תמיד עוזר כשמחפשים מה לצלם. אם בחרתם בצבע כחול, נסו לצלם תמונות שבהם יש מקורות מים ושמיים או לחילופין, איזה קיר ישן עם טקסטורות מתקלפות בצבעי כחול. זה בהחלט לא חייב להיות הצבע היחיד בתמונה אך נסו שיהיה לא פחות מהנושא בקומפוזיציה. האמת היא, שברגע שתחליטו על צבע, תתחילו לראות אותו בכל מקום.
מוצמדים למצלמה
צלם אמיתי, תמיד רואה את העולם דרך עדשת המצלמה. אפילו כאשר היא בתיק. אם כך, רק הגיוני שברגע שעינו של הצלם תזהה את הפוטנציאל לצילום מבריק, המצלמה תיהיה שם בכדי להכנס לפעולה. עקרון זה נשמע פשוט למדי אבל צלמים מתחילים וותיקים כאחד נמנעים מלהסתובב עם מצלמה באופן קבוע. התירוצים הם רבים. אצל המתחילים , בדרך זה עניין הנוחות. לא תמיד מתאים לשאת מצלמה ששוקלת כמעט קילו בתיק או על הצוואר, אצל הוותיקים זה מגיע יותר ממקום של קבעון מחשבתי. מחשבה מראש שלא עומד להיות צילום מעניין.
אז, צאו מזה. צלמים צריכים להיות מוכנים תמיד לצילום האפשרי המצוין הבא. ההזדמנויות לצילום מעולה נמצאות בכל מקום וברגעים אינספור. כל בר דעת מבין שאם המצלמה צמודה לצלם, סיכויו לצלם תמונות מדהימות עולה פלאים.
נקודה נוספת היא מהירות השליפה. אל תהססו לשלוף את המצלמה במהירות ולצלם.אל תתפתו להתמהמה, האמינו שהרגע ימתין בעבורכם אם תעשו את המאמץ המתבקש.

קצת ריסון לא יזיק
השינוי מרחיק הלכת ביותר בכל הנוגע לצילום הדיגיטלי הוא ללא ספק היכולת של הצלם הדיגיטלי על פני חברו צלם הפילם, לצלם כמות כמעט אינסופית של תמונות. סרט הצילום השכיח ביותר במאה ה20 הכיל לא יותר מ36 תמונות. ובדרך כלל, הצלם הממוצע לא היה מסיים סרט אחד כל כך מהר.
העובדה שיש רק 36 תמונות, העלו את ערכה של כל תמונה בעשרות ומאות מונים אל מול התמונה הבודדת בעידן הדיגיטלי. משהו בגישה לצילום הלך לאיבוד עם הסרת המגבלות. היום צלמים מצלמים בכמויות יוצאות דופן ומיותרות אם יורשה לנו לומר. לעיתים 36 קליקים ילכו לתיעוד סיטואציה אחת בודדת.
אז בפעם הבאה שאתם יוצאים לצלם. קחו א כרטיס הצילום הקטן ביותר שלכם ונסו להתמודד עם משהו כמו 50 תמונות במשך יום שלם. בסוף היום תגלו שבידכם 50 תמונות שונות ומוצלחות.ואולי גם תגלו מחדש את החיל והרעדה שאחזו בצלם שידע שהוא מתקב אל סוף סרט הצילום

לכו לספארי
אנחנו בגליץ אוהבים לצלם בעלי חיים, ואנחנו מוכנים לעשות את המרחק לפינות הנידחות ביותר בעולם בכדי לצלם את החיה המבוקשת אבל גם גני החיות הקרובים לבית מספקים את הסחורה . אנו נוטים לצלם שם הרבה גם בזכות העובדה שבקורס היסודות אחת מיציאות השטח היא לספארי וגם שזה פשוט מקום מצוין לתרגול הצילום באופן כללי.
דבר ראשון, לא צריך לחפש מה לצלם. נושאי הצילום הם רבים, ססגוניים ומגוונים. רק צריך לבחור במי רוצים ופשוט להתחיל. צילום בע"ח מתרגל את הצלם בכמה רמות מצד אחד מתורגל הצד הטכני של הצילום, אך גם עינו של הצלם מתורגלת. ההתבוננות בנושא, למידתו ותפיסתו ברגע הנכון לצילום. כל אלו הם מיומנויות שניתן לרכוש ולהשתפר בהן.
אם יש לכם זמן, הפכו את הביקור בספארי למשהו קבוע ונסו לאסוף תמונות מוצלחות של כלל סוגי החיות בספארי. השתפרות רצינית מובטחת כבר באמצע הדרך.

אומנות או נמות
אי אפשר לתאר כמה הבנה ואהבת אומנות בתחומים נוספים פרט לצילום, יכולים לתרום לצלם בעבודותיו. נסו להכיר את העולם הזה ולקרב אותו לעשייתכם. לכו למוזיאון וקחו את הזמן בשוטטות בין היצירות. נסו לבחון את אלו באמת ובתמים. לכו עם שותף ודברו על היצירות, נסו להסביר אחד לשני מדוע אהבתם יצירה אחת על פני רעותה. חשוב גם להבין מדוע אומנות מסוימת משעממת.
הבנות האלו יחליחלו עמוק לתודעתכם ולמה שנתפס בעינכם כיפה או כיצירה שכדאי ליצר. צד זה בצילום הוא הקשה ביותר לתרגול ואנו מוצאים שרעיון הוא פשוט ומוצלח.

כן לשבור!
נסו לזכור את כל מה שלמדתם על יסודות צילום ועל קומפוזיציה ואז -עשו בדיוק את ההיפך ,במכוון ,במשך יום שלם. השבירה יכולה להתבטא בהכל. לדוגמא, נסו לצלם כשמד האור שלכם על +2 או לחילופין על -2 אבל לא על 0. בלגנו את הקומפוזיציות, בצעו חיתוכים לא מקובלים, כמו חיתוך סנטר בפורטרט.
יכול להיות שהתוצאות מהיום הזה יהיו מזעזעות ושוות מחיקה אחת גדולה, מה שיותר סביר הוא שתלמדו הרבה על מהותם של החוקים ומה הם הגבולות שלהם. וכנראה גם תצאנה לכם כמה וכמה תמונות מפתיעות.

קבעו את העדשה
אם יש לכם עדשת פריים ( קבועה) , אז זה הזמן לשלוף אותה ולהשתמש רק בה במהלך סופ השבוע הזה. למי שאין, שישתמש בדבק נייר רציני ויקבע את העדשה שלו לאורך מוקד מסוים ( 35מ"מ,50מ"מ,24מ"מ). ההגבלה שמייצרת העדשה הקבועה היא למראית עין בלבד , למעשה הן משחררות את הצלם מהמגבלה הגדולה ביותר, עצלותו שלו . עדשות אלו מוציאות יצירתיות רבה הרבה יותר מרוב הצלמים. לאחר שהתרגלת לנוחות שבעדשת זום, עכשיו תתחיל לזוז עם הרגלים בכדי לסגור את הפריים הרצוי. התזוזה הזאת תבטיח שכל התמונות שלך ביום הזה , יהיו שונות ומחדשות.

רוצים להשתפר בצילום ומהר? מוזמנים להצטרף לאחד מהקורסים המדהימים שלנו בגליץ בית הספר לצילום, ולשדרג את הצילומים שלכם – 0774090280
מדריכי גליץ, גליץ בית הספר לצילום.
כל הזכויות על הטקסט והתמונות שמורות לגליץ, בית ספר לצילום. אין לעשות כל שימוש כל שימוש ללא אישור מראש ובכתב. תודה.